Våre baderomskabiner i stål veier kun en tredel av ordinære kabiner i betong.

Web Ep 0458 Farge

Lett og fleksibel

Baderomskabinen Scandic Oase produseres med en lett stålkonstruksjon som gir en betydelig vektreduksjon i forhold til ordinære baderomskabiner i betong. Normalt veier Scandic Oase cirka en tredel av en ordinær baderomskabin.

Den lave vekten gjør at kabinen ikke trenger å stå ved en bærende vegg, men kan plasseres friere i bygningen. Dette gir langt større fleksibilitet for planløsning og prosjektering av bygget.

Når det trengs mindre bæring, kan tykkelsen på etasjeskillene reduseres, og dermed selve bygningshøyden. Dette kan være av vesentlig betydning for bygninger med flere etasjer.

Skall Konstruksjon

Vegger og himling

Veggene er bygd opp av 600 millimeter tykke varmgalvaniserte stålkassetter som skrus sammen, slik at varmeforsinkingen ikke blir brutt. På utsiden av stålkassettene stabiliseres veggene med en vannfast gipsplate på 13 millimeter. Det benyttes smøremembran og tette mansjetter på alle veggflater, i tråd med våtromsnormen. Deretter limes det på veggfliser med et spesiallim som gjør det enklere å bytte fliser ved behov.

Himlingen er bygd opp av stålkassetter som er kledd med 13 millimeter gips. Baderomskabinen har downlights som standard.

Gulv Konstruksjon

Gulvkonstruksjon

Kabinen er oppbygd med et armert, betongstøpt gulv med el-varmekabler eller vannbåren varme. Samlet er gulvkonstruksjonen inklusiv fliser cirka 90 millimeter høy. Hele gulvet støpes med fall og har nedsenket dusjnisje. Det benyttes smøremembran og tette mansjetter. Som standard brukes det hjørnesluk.

Vegg Konstruksjon

Sanitæranlegg

Anlegget utføres som rør-i-rør-system. Som standard blir det levert med vegghengt toalett, innfelt fordelerskap, dusjvegger i glass samt dusjgarnityr og blandebatteri til vasken.